Pe str. Icoanei nr. 11-13, unde e aprobata constructia unui hotel de 4 etaje (dublu fata de cat admite zona protejata Icoanei), a inceput santierul. S-a distrus momentan Icoanei nr. 11 Poate ca ne-am putea consola cu aceasta pierdere, casuta fiind banala. Nu si cu pierderea casei de la nr. 13 insa, care este mult mai impunatoare, cu elemente de arhitectura care nu ar trebui sa permita desfiintarea ei din motive utilitariste. Proprietarul vrea sa faca acolo un hotel de 4 etaje. De ce nu se multumeste cu maxim 3etaje? Sa faca un corp armonios integrat in arhitectura interbelica a zonei, sa mansardeze eventual, daca tine ineaparat sa mai valorifice spatiul, cladirea de la nr. 13, si poate iesi un hotel foarte cochet, simpatic, care sa  nu agreseze zona prin proportii si prin stilul strident. Tare am vrea ca omul sa nu impinga „valorificarea spatiului” pana la capat, sa se gandeasca si la factorul estetic, care pana la urma va conta si pentru viitorii clienti ai hotelului. Daca demoleaza parcela aceea si construieste ceva de la 0, mai mult ca sigur o sa stea ca nuca in perete, la doi pasi de Biserica Icoanei si Scoala Centrala. Inca un cartier istoric distrus!

Aveti pozele aici http://picasaweb.google.com/prieteniiscoliicentrale/Icoanei1113#

Am intitulat comentariul „varianta soft”, varianta „hardcore” fiind proiectul de turn de 14 etaje pe Icoanei nr 2-8 colt cu Caragiale. Ministerul Culturii a cerut si el suspendarea PUD-ului. Se pare ca justitia romana a respins cererea lor. Cei de la Raptis Kavouris au declarat judecatorului ca nu se ating de nici o piatra pana nu se clarifica lucrurile. Sa-i credem pe cuvant?

Mai permiteti un ultim comentariu: bucurestenilor le plac parcurile, le place sa se plimbe in weekend cu copiii, cu cainele, sa se mai relaxeze, sa scape de stresul acumulat in nebunia din timpul saptamanii. Am vazut eu ca sunt pline parcurile de cand e frumos afara. Unde erati, bucuresteni, cand noi manifestam pentru spatii verzi acum vreo luna?!?! Nu v-am prea vazut!!

Va plangeti ca avem un oras urat, ca nimeni nu ar vrea sa viziteze Bucurestiul, ca v-ati saturat de trafic si de blocuri gri. Dar cunoasteti zona Icoanei (ca sa o mentionez doar pe asta)? Stiti cati arhitecti de renume si-au lasat amprenta asupra ei? Cati oameni ilustri i-au batut strazile? Nu sunteti curiosi sa aflati lucrurile astea? Nu va intereseaza sa va bateti pentru a le pastra?

Reclame