De ce participă o şcoală la Street Delivery ? Pentru că Şcoala Centrală nu este o şcoală obişnuită. Este şcoala aceea, pe care unii o numesc “şcoala de fete” sau “Zoia”, care are clădirea aceea interesantă şi cu mulţi castani, de lângă Parcul Icoanei. Şcoala Centrală, dragi prieteni, este o clădire monument, făcută acum 120 de ani de arhitectul Ion Mincu.

Aşadar Şcoala Centrală este foarte veche. De-a lungul anilor ea a rămas neîngrijită şi unele clase s-au închis din lipsa reparaţiilor. Anul acesta un grup de elevi din clasa a 12-a a hotărât să treacă la acţiune şi a cerut “oamenilor mari” ca şcoala lor să fie restaurată. Pe urmă au auzit că vizavi de şcoala lor, în locul magazinului cu pâine şi plăcinte, se va construi un turn mare şi urât, care o să se vadă până în Piaţa Romană. Asta era prea de tot! Strica tot farmecul şcolii, al străduţei şi al parcului învecinat, îneca trotuarul de maşini şi de poluare!

N-au stat prea mult pe gânduri, s-au aliat cu câţiva foşti elevi şi astfel a luat naştere asociaţia Prietenii Şcolii Centrale. Poate i-aţi văzut în ziar sau la televizor discutând cu cei de la primărie, de la cultură, să îi convingă să lase căsuţele de vizavi la locul lor şi să se apuce de treabă cu restaurarea…

Dar să ştiţi că Prietenii Şcolii Centrale sunt în primul rând liceeni şi tineri cu voie bună. În grupuleţul lor s-au legat prietenii la distanţă de zece ani, din dragostea pentru aceeaşi şcoală! Acum vă invită şi pe voi să veniţi să-i vedeţi la Street Delivery.

Ce vor să facă Prietenii Şcolii Centrale la Street Delivery ? În primul rând un tur în şcoală, să vă arate şi vouă cât de frumoasă este şcoala lor. Apoi, ca să vă amintiţi de farmecul copilăriei, vă vor invita la probat uniforme, la teatru, la experimente ştiinţifice trăsnite, la colorat cu creta pe asfalt, sărit elasticul, jucat frunza, ţară ţară vrem oştaşi.

Mai mult, la standul de pe Arthur Verona vă vor arăta poze de când erau ei elevi. Dacă aţi fost elev tot la Şcoala Centrală nu uitaţi să aduceţi şi voi. Le vom lipi împreună şi vom face un album foto mare.

Iată şi programul nostru:

Programul Prietenilor Scolii Centrale la Street Delivery

Programul Prietenilor Scolii Centrale la Street Delivery

Pentru poziţonarea exactă a standului nostru, aruncaţi un ochi aici.

Noi vom fi la Street Delivery de vineri, începând cu ora 17:30, iar sâmbătă şi duminică începând cu ora 10:00. Plecăm de la stand când schimbă tura soarele cu luna şi ne mişcăm doi paşi mai la dreapta lângă scenă.

În afara activităţilor de mai sus, vom avea în permanenţă şi alte activităţi supriză la stand.

Vă aşteptăm !

P.S.: centraliştii, nu uitaţi de poze

Reclame