Reflex – echipa de intervenție artistică va fi prezentă sâmbătă,  13 iunie, la Street Delivery, pe strada Arthur Verona, între orele 15:00 si 18:00.

Reflex – echipa de intervenţie artistică îşi propune să reacționeze rapid la problemele cu care oraşul se confruntă, prin mijloace de expresie artistice (teatru, dans, improvizatie,etc).

Grupul, format din participanţii la workshopul Viewpoints organizat de Teatrul Fără Frontiere, invită spectatorii să arunce o privire diferită asupra oraşului în care trăiesc şi să reflecteze asupra problemelor acestuia, lăsându-i să  întrevadă mai multe puncte de vedere asupra unei rezolvării mai „vesele”, mai „verzi” şi mai puţin violente a acestora.  Primele intervenţii s-au materializat printr-o serie de performance-uri realizate la sfârşitul lui 2008 în locuri publice din centrul Bucureştiului, evidenţiind probleme precum traficul, violenţa sau neglijarea clădirilor aflate în patrimoniul cultural al oraşului şi propunând schimbarea atitudinii oamenilor faţă de acestea.

Pentru Street Delivery echipa se alătură asociației „Prietenii Şcolii Centrale”  militând împreună împotriva ridicării unui bloc de locuinţe în imediata vecinătate a Şcolii, construcţie ce nu respectă toate normele urbanistice zonale, dar şi a renovării clădirii – monument istoric de patrimoniu, realizat la sfârşitul secolului al XX-lea de arh. Ion Mincu.

Fotografii din spectacolele Reflex.

Reclame