Ieri Ministrul culturii, cultelor si patrimoniului national a lansat Cartea Neagra a Patrimoniului prin care atrage atentia asupra situatiei dezastruase in care se afla patromoniul construit din Bucuresti si din tara. Totodata, se doreste lansarea unei campanii pentru salvarea caselor si palatelor de patromoniu amenintate din motiv de abandon, specula imobiliara sau alte cauze. Mai multe detalii:

http://www.evz.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=855433&page=Paleologu-a-lansat-Cartea-Neagra-a-Patrimoniului&current_date=2009-06-19

http://www.tvr.ro/articol.php?id=64526&c=47

De asemenea, ieri seara s-a desfasurat concertul-protest „Requiem pentru o casa” pe strada Visarion unde a fost incendiata si distrusa progresiv o casa de patromoniu, in mod complet ilegal. Concertul a fost sustinut de violonistul Alexandru Tomescu la vioara Stradivarius Elder-Voicu.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/concert-de-vioara-sub-pervazul-unei-case-care-sta-sa-se-darame.html

http://newsin.ro/alexandru-tomescu-violonist.php?cid=view&nid=984bb099-7136-4746-9b3f-f51cceac8f39&hid=foto

Aceste initiative trebuie sa rezulte in schimbarea legislatiei monumentelor, care se le protejeze efectiv, si in mai multa implicare a autoritatiilor dar si a populatiei in protejarea patromoniului, care face parte din identitatea noastra nationala.

Reclame