Da, ati ghicit, vorbim despre blocurile turn, altfel spus BLOCURILE TUN IMOBILIAR, construite cat mai central, deci evident, in vechile cartiere pitoresti de la sfarsitul secolului XIX.

Un astfel de cartier este Armeneasca, pe care va recomandam sa il luati la pas, intr-o plimbare (de la Biserica Armenesasca pe str. Armeneasca sau Spatarului, unde veti descoperi o zona foarte frumoasa). Anii trecuti a rasarit acolo un turn, a carui prime aprobari au fost date in 1998, iar constructia s-a facut prin 2003-2006. La doar 3 ani de la finalizare, izolatia sa din vata de sticla a luat foc, de la o banala reclama cu neoane de pe fatada! Halal calitate, halal constructie! Nu e nevoie de avioanele lui Ben Laden ca sa dea jos un zgarie-nor de Bucuresti!!!

Parca in mod simetric, in anul 2008 s-au dat primele autorizatii pentru un turn de 12 etaje la Scoala Centrala. Asta sa insemne ca prin 2016 va fi inaltat acolo un mastodont? Poate chiar mai devreme,. Poate vom avea un schelet ca la Sf Iosif de anul viitor!!!

Ce se va intampla, daca acel turn ar lua foc, cu Scoala Centrala, Biserica Icoanei sau Palatul de pe Caragiale 32, aflate dedesubt? Este un miracol ca Biserica Armeneasca nu a fost strivita de vreo bucata de otel desprinsa din incendiu. Miracolele nu se repeta deseori…

Sunteti de acord, locuitori ai cartierului Icoanei, cu asa ceva? Sunteti de acord, Bucuresteni, cu astfel de dezvoltare haotica si periculoasa in oras? Dar voi, parinti, v-ati da copilul la Scoala Centrala in timp de in fata se inghesuie basculante, macarale si huruie picamerele?

Nu preferati strada asa cum e ea, cu proportii armonioase, cu activitati economice obisnuite pentru o ZONA REZIDENTIALA, si cu CARTIERUL DE AFACERI situat in alta parte, cu INFRASTRUCTURA adecvata (bulevarde largi, metrou)?

In incheiere, cateva reportaje si inregistrari despre incendiul de la Millenium Business Center, iar maine ceva nou despre Catedrala Sf. Iosif.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/incendiu-la-o-cladire-de-birouri-de-pe-bulevardul-carol-i-din-bucuresti.html

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856703/Incendiu-puternic-langa-Biserica-Armeneasca/

http://www.europafm.ro/stiri/interne/incendiul-din-zona-armeneasca-autoritatile-isi-paseaza-responsabilitatile~n30138/

Reclame