Nu cunoasteti strada Eremia Grigorescu? Poate nu ati avut drum spre cartierul Icoanei venind dinspre Metrou. Coborati in Piata Lahovary (fosta Cosmonautilor) si de acolo intrati pe langa Teatrul Tandarica pe str. Eremia Grigorescu. In memoria generalului-erou, fosta strada Armasului, cum apare ea pe planurile orasului din sec. XIX, a fost redenumita astfel in anii 20. De-a lungul ei puteti lua o cafea la o terasa. Atentie la preturi, unele (nu toate) sunt scumpe. Sau poate vreti sa mergeti cu copilul in parc? Puteti alege intre doua parcuri istorice: Icoanei si Ioanid.

Strada este o evaziune in trecut. Vilute, vile-monument,  copaci batrani, fatade inverzite de vegetatie, sunt cel putin 5 obiective clasate de-a lungul ei, printre care casa Delavrancea si putin mai sus casa Lahovary.

In perioada aceasta puteti observa cum se demoleaza una dintre vilute: Eremia Grigorescu 1. Speram sa nu urmeze 2, 3 samd…. Saraca, nu era clasata monument istoric si a trebuit sa faca loc unui bloc… hotel de 4 etaje se spune. Ce conteaza ca era de la sfarsitul secolului XIX pe acel loc? Timpul ei a trecut…

Asociatia Prietenii Scolii Centrale si Salvati Bucurestiul au cerut Prefectului Capitalei sa ceara suspendarea demolarilor, aceeasi solicitare facand-o si Primariei Sectorului 1. Este inadmisibil sa se demoleze case in zone protejate, si este chiar ilegal, pe o raza de 100m a monumentelor istorice de interes national. Parcul Ioanid, din vecinatate, este un astfel de monument. Ne-am saturat ca orasul sa fie prada investitorilor, autohtoni sau straini! Se pare ca in cazul asta e vorba de un italian.

Reclame