Dragi prieteni, profesori, elevi, fosti elevi si profesori, simpatizanti ai Scolii Centrale sau simpli vizitatori ai blogului,

Ati aflat ca la Scoala Centrala se petrec lucruri noi, anume doamna director Maria Cojescu a fost revocata din functie in favoarea unei doamne de 29 de ani, cu o vasta experienta in conducerea institutiilor de invatamant (poate intr-o viata anterioara, pe vremea lui spiru Haret!). Am aflat si noi de acestea, iar inainte de a lua o pozitie oficiala, am dorit sa ne informam temeinic asupra celor intamplate.
Astazi suntem in masura sa spunem ca nu suntem de acord cu aceasta revocare nemotivata si lipsita de fundamentare obiectiva.
Doamna director Cojescu este doar de cateva luni in functie, dar deja se simteau schimbari in bine: o preocupare sporita pentru ce se intampla in scoala, o implicare intensiva in monitorizarea santierului de consolidare si renovare care a inceput, o relatie de incredere cu corpul profesoral si cu elevii. Vechimeai doamnei director Cojescu in scoala, ca profesoara, timp in care a fost apreciata de toti, stau la baza acestui nou inceput pentru Scoala Centrala, dupa o perioada de interim marcata printr-o conducere din exteriorul scolii, care nu a fost prea buna.
Mai spunem ca noi nu suntem de acord din principiu cu conducerea scolii de catre persoane din exterior, asa cum nu sunt de acord nici profesorii, nici elevii. Scoala Centrala este o institutie de traditie (fondata in 1852, reamintim!), cu un corp profesoral valoros, in sanul caruia pot oricand fi gasite persoane apte pentru a conduce scoala. De asemenea, nu suntem de acord cu instabilitatea la nivelul conducerii scolii. Exista o vorba batraneasca: „schimbarea domnilor, bucuria nebunilor!” Sau, cum spune francezul (Scoala Centrala fiind o institutie de traditie pentru predarea limbii si civilizatie franceze) „on ne change pas les boefs au milieu du gue”. Nu suntem de acord nici cu politizarea functiei de directori ai institutiilor de invatamant!
In concluzie, spunem ferm: nu schimbati din conducerea scolii pe doamna director Maria Cojescu! Scoala Centrala va fi, in urmatorii 2 ani, renovata si restaurata pe masura valorii sale ca monument istoric de interes national. Relatiile cu profesorii si elevii sunt mai bune ca oricand. Asociatia Prietenii Scolii Centrale a demarat deja mai multe proiecte in colaborarea cu scoala, pentru care am primit toata sustinerea doamnei director Cojescu. Este absolut necesar ca decizia de revocare sa fie anulata, pentru in acest caz, s-a comis o greseala ce trebuie indreptata.
Asociatia Prietenii Scolii Centrale a trimis adrese oficiale Domnului Inspector Scolar Cristian Alexandrescu, domnului Primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu, domnului deputat al Colegiului 9 Theodor Paleologu si doamnei senator al Colegiului 4 Anca Boagiu.

Linkuri in presa:
http://videonews.ro/action/viewvideo/34872/Protest-pentru-directoarea-Scolii-Centrale/
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Bucuresti-_Directoarea_de_la_Scoala_Centrala_este_pusa_la_zid_pentru_ca_este_tanara_0_193180891.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/883556/Reforma-cu-iz-politic-faza-pe-scoli/

Reclame