Asociatia Prietenii Scolii Centrale este apolitica, la fel si Scoala Centrala. Adica noi ne intelegem bine cu toata lumea 🙂 si nu intra in sfera noastra sa ne preocupam de schimbarile de guvern, primar, etc, ci sa ne desfasuram activitatea eficient si in bune conditii. Dar haideti sa facem, prin exceptie, putina politica.

In mod evident, numirea tinerei doamne Coman la conducerea Scolii Centrale este o numire politica. Astfel, dumneaei a fost pusa in functie indiferent de CV, experienta, etc, iar doamna Maria Norocica Cojescu a fost scoasa din functie indiferent de competentele sale (care sunt reale si demonstrate, printre altele, prin opozitia scolii fata de demiterea domniei sale, pentru ca nimeni nu a protestat la demiterea fostului director, venit tot din exterior…).
Sa privim acest eveniment sub unghiul sloganelor de campanie al principalelor 3 partide din Romania (ca sa ne rezumam numai la ele).

Un partid: „Avem nevoie de un om ca … . Importanti sunteti voi!” Tocmai asta spun si profesorii si elevii Scolii Centrale: „Avem nevoie de un om ca Doamna Cojescu! Importanti suntem noi!

Alt partid: „Voi sunteti adevarata majoritate.” Adevarat: „Noi suntem adevarata majoritate! Speram ca si Inspectoratul Scolar General sa tina cont de aceasta realitate!

Din nou, alt partid: „Romania bunului simt”. Pai daca-i vorba de bun simt, nu ne parasutati directori din afara liceului, in scoala noastra cu traditie de 159 de ani!!! Va rugam frumos! Doar persoane din interiorul scolii pot cunoaste cu adevarat nevoile ei.

Solicitam tuturor factorilor politici decidenti in aceasta afacere sa renunte la numirea politica a doamnei Ramona Coman si sa o mentina in functie pe doamna director Cojescu pana la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a postului (care sa fie pe bune!). O numire prin delegatie nu trebuie urmata printr-o alta numire prin delegatie.

Reclame