Astazi, la emisiunea „Impact” pe TVR3 au fost in platou doamna directoare demisa Maria Norocica Cojescu, doamna profesoara Rogalski, doamna deputat PNL Alina Gorghiu, domnul inspector scolar general adjunct Nutu Nicolae si o colega a dumnealui (nu am vazut numele, nevazand emisiunea de la inceput).
Dorim sa multumim doamnei deputat precum si TVR3 pentru participare si respectiv pentru organizarea acestei emisiuni. Multumim de asemenea inspectorilor care au venit in platou. De asemenea, o mentiune speciala pentru eleganta doamnei Cojescu si pentru combativitatea doamnei Rogalski, care s-au completat foarte bine.
Pe langa recapitularea evenimentelor din ultimele 10 zile, vestea cea mai importanta este ca se va tine maine un consiliu de administratie la Inspectoratul Scola General in cadrul caruia se va lua o decizie privind Scoala Centrala.
Speram sa se faca dreptate. Scoala Centrala merita mai mult. Reamintim ca suntem o scoala cu 159 de ani de traditie, o scoala de elita pentru limba si civilizatia franceza, o scoala monument istoric de interes national aflata in curs de renovare/restaurare. Mobilizarea elevilor si a fostilor elevi pentru doamna Cojescu nu trebuie condamnata, asa cum s-a facut in emisiune de catre dl. ISGA Nitu (protestul elevilor fiind contrar regulamentului – da, dar vocea lor trebuia sa se faca auzita!) ci este o marturie a bunei educatii pe care am primit-o in aceasta scoala, o marturie ca in aceasta scoala sunt formati cetatenii competenti si responsabili de maine!
Nu in ultimul rand, vrem un tratament echitabil: motivele avansate pentru eliberarea din functie a doamnei Cojescu sunt hilare: cateva absente nemotivate. Sa se faca atunci inspectie la sange in toate scolile bucurestene, sa vedem cum stau lucrurile!
In concluzie, cerem ISG Bucuresti sa revina asupra deciziei de a o detasa din functie pe doamna Cojescu.

Reclame