Puteti observa mai sus metoda pentru intarirea etajului. Aceasta metoda se foloseste pe toate laturile Scolii Centrale, mai putin fatada principala spre Strada Icoanei, unde nu se va interveni. Astfel, vor fi intarite fatadele spre curtile elevilor (dreapta si spate) si spre gradina (stanga, spre JL Calderon), precum si fatadele inspre curtea interioara. S-a lucrat deja la fatada din dreapta, spre curte si spre curtea elevilor. Acum se lucreaza la fatada din fata, spre curtea interioara (in imagine).
Nu s-a putut merge pe varianta scoaterii simbolului SCF din ceramica, reconditionarea si remontarea lui. Practic, tencuiala s-a „decupat” in jurul lui, fiind protejat pe parcursul lucrarilor (prima poza). La final, simbolul SCF apare intr-un chenar in forma de romb, un pic adancit (diferenta data de plasa de sarma care ingroseaza tencuiala noua fata de cea veche de sub simbol). Pentru comparatie, am atasat poza cu aspectul vechi si cel nou.
E oarecum pacat ca nu s-a mers pe refacerea uniforma a fatadei, cu scoaterea emblemei SCF si reinserarea ei la final. De asemenea, unele embleme sunt ciobite iar una chiar lipseste intr-un loc – ar trebui fabricata alta si pusa la loc, dar cine stie sa fabrice o astfel de emblema din ceramica? Totusi, e de preferat varianta aceasta, decat sa se strice sau se sa monteze defectuos (stramb) emblemele. Voi ce parere aveti?

Reclame