Dragi prieteni ai Școlii Centrale și prieteni ai patrimoniului bucureștean,

Vă anunț cu nespusă bucurie că după un an de proceduri, după multe amânări și la capatul unui proces anormal de lent, justiția s-a pronunțat.
Asociația Prietenii Școlii Centrale, Asociația Salvați Bucureștiul precum și Ministerul Culturii și al Patrimoniului Național au cerut anul trecut în instanță anularea PUD-ului emis de Primăria Sectorului 2 în noiembrie 2008 care permitea construirea unui turn de 14 etaje vizavi de Școala Centrală.
Tribunalul s-a pronuntat:
„Anuleaza pozitia 7 din Anexa nr. 1 la HCL Sector 1 nr. 136/27.112008 privind aprobarea PUD pentru imobilul din str. Icoanei nr. 2-8 si aviz de urbanism nr. 328 CA 16/51 din 09.09.2008.”
Adica, in acel loc, NU se mai poate face un turn de 14 etaje.

Anularea unui astfel de act administrativ (PUD) este probabil o premieră pentru București, în cadrul luptei asociațiilor pentru a avea un oraș care să respecte valorile istorice și arhitecturale, care să conserve spațiile verzi și în general să respecte condițiile pentru un trai cotidian normal.
Lupta noastră nu este motivată de interese ascunse, ci de dragostea față de orasul în care trăim și aprecierea adevăratelor valori lăsate în urma de înaintași. Au și romanii dreptul la o capitală frumoasă, o capitală care să poată fi obiect de turism și de dezvoltare în interesul locuitorilor ei.
Impotriva deciziei de mai sus, firma dezvoltatoare poate face recurs, dar astăzi este o zi a bucuriei. Vă vom ține informați în continuare despre toate lucrurile de interes pentru Școala Centrala și împrejurimi.

Apariții în presă:

http://www.ziare.com/stiri/contracte/turnul-cu-15-etaje-de-langa-de-scoala-centrala-nu-va-mai-fi-construit-1008097

http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-7107597-instanta-interzis-turnul-14-etaje-langa-scoala-centrala.htm

Reclame