Demolarea care a avut loc pe una dintre cele mai frumoase străzi din Bucureşti, strada Dumbrava Roşie, de lângă Parcurile Ioanid şi Icoanei, a avut ecou în presă. Mai jos trecem 3 articole care au apărut în Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei. Al doilea articol conţine toate detaliile privind istoria vilei precum şi istoria avizelor date de oameni a căror rol este protejarea patrimoniului naţional şi asigurarea dezvoltării armonioase a oraşului. În loc de asta, dumnealor avizează demolări în zonele istorice ale Bucureştilor, ca pe vremea lui Ceauşescu, şi aprobă construcţia unor blocuri la limita prevederilor urbanistice, sau cu depăşirea lor, distrugând spaţiul verde privat. Ce este spaţiul verde privat? Sunt plantele căţărătoare de pe casele vechi, de pe gard, grădinile din faţa caselor patriarhale sau din a blocurilor art deco din anii ’30. Altfel spus, o specie rară în Bucureştii secolului 21.
În continuare, articolele. Mulţumim Jurnalului Naţional şi Evenimentului Zilei pentru ajutorul dat în eforturile de a opri aceste abuzuri. Am reuşit, împreună cu nenumărare ONGuri implicate în domeniul patrimoiului istoric, să mobilizăm opinia publică împotriva demolărilor, am reuşit să facem mai cunoscut şi apreciat Bucureştiul istoric. Păcat că autorităţile zădărnicesc eforturile noastre dând în continuare cu încăpăţânare avize de demolări.
Stimată Direcţie de Cultură şi Patrimoniu Naţional Cultural al Municipiului Bucureşti: nu mai demolaţi în zonele istorice protejate!
http://www.jurnalul.ro/stire-observator/imobil-din-dumbrava-rosie-temelie-de-bloc-544602.html

http://www.jurnalul.ro/stire-miscarea-de-rezistenta/istorie-demolata-intr-un-weekend-545242.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-avem-o-tara-cum-o-demolam-896393.html

Ps. Domnii arh. Bogdan Pârvanu şi Ştefan Damian menţionaţi în articole sunt domnii care au aprobat turnul de lângă Şcoala Centrală.

Reclame