Anul acesta Street Delivery a fost şi un test de rezistenţă la căldură. 3 zile în stradă pe cod galben! Mă gândeam tot timpul cum or rezista turiştii în Egipt sau Maroc. Singurul refugiu erau terasele răcoroase de pe Arthur Verona, Parcul Icoanei sau… Şcoala Centrală!
Evenimentul a început încet, cu instalarea molcomă a standurilor vineri. Peripeţii pentru găsirea umbrei şi a curentului electric. În final, standul era montat.
Nu a fost înghesuială la tururi ghidate vineri, în schimb a fost înghesuială la sucuri. Mai multe asociaţii îşi făceau concurenţă cu limonadă, ceai rece sau sucuri naturale, pentru scopuri nobile. Seara, bucureştenii au ieşit să descopere ce surprize le pregătea Street Delivery. Arthur Verona era plină de standuri cu oameni entuziaşti şi zâmbitori. Copăcei, reciclare, biciclete, adopţii de animale, handmade, grafiti şi patrimoniu: de toate pentru toţi. Ca şi anii trecuţi, unii participanţi spuneau că acea stradă pare din alt film, nu din România. Dar de ce să nu fie din România? De fapt chiar acesta este scopul nostru: să înscriem evenimentele precum Street Delivery în normalitate, la noi, în România!
A doua zi Prietenii Şcolii Centrale s-au dotat cu un cort şi au înfruntat cu curaj canicula. Pe parcursul următoarelor zile au fost tururi ghidate în şcoală, în română, engleză şi franceză 🙂 Chiar am avut participanţi străini la tur! De asemenea, prezentarea domnului Valentin Mandache „Arhitectura si Identitate – Scoala Centrala in Contextul Stilului Neoromanesc” ne-a dat prilejul să facem o pauză culturală la umbră în Şcoala Centrală. Ne-am gândit să abordăm această temă şi la deschiderea anului şcolar.
În final, dorim să mulţumim tuturor celor care au dat o mână de ajutor Prietenilor Şcolii Centrale, mai ales pe căldura care a fost.

Reclame