Cât de frumos străluceşte o piatră preţioasă încrustată într-un colier? Singură, aşezată la întâmplare pe masă parcă ar fi banală, nu? La fel, Şcoala Centrală este pusă în valoare de frumuseţea împrejurimilor din cartierul Icoanei, vile aristocratice, case negustoreşti sau parcuri istorice.
Chiar vizavi de şcoală se află 3 clădiri aparent anodine: o casă burghezească, o clădire cu etaj în stil neo-românesc şi un restaurant patriarhal. Sunt cadrul natural moştenit de lasfârşitul secolui 19 – începutul secolului 20 iar până nu demult totul era neschimbat: restaurantul avea muşterii, magazinul de pâine era plin iar casa era locuită. În curând, totul ar putea fi doar o grămadă de moloz, iar în viitor, Şcoala Centrală s-ar putea oglindi, mâhnită, în sticla unui turn de birouri…
Noi visăm însă un alt viitor, unul demn de o capitală europeană, unde cartierele istorice să fie respectate iar construcţiile noi integrate în peisajul existent. Este propunerea pe care vrem să o facem sub forma unui concurs de idei, pe care îl pregătim. Vom reveni cu amănunte şi între timp vă dorim o vară frumoasă!

Reclame