A fost forfotă mare la deschiderea anului şcolar. Având în vedere că anul acesta Şcoala Centrală împlineşte 160 de ani şi pentru că lucrările de renovare-restaurare au progresat semnificativ, la deschidere au fost prezent Domnul Primar General Sorin Oprescu şi doamna consilier general Mariana Popa.
Festivităţile au fost deschise cu intonarea Imnului de stat al României „Deşteaptă-te române” şi a Imnului Şcolii Centrale.
Doamna Directoare Norocica Cojescu a reafirmat că Şcoala Centrală este o bijuterie a învăţământului românesc dar şi a arhitecturii naţionale, mulţumind Primăriei Sectorului 2 şi Primăriei Generale pentru tot sprijinul acordat, mai ales pe desfăşurarea şantierului din ultimul an. A reamintit de asemenea că proiectul pentru sala de sport este momentan blocat (de un litigiu, motiv pentru care şantierul s-a concentrat pe finalizarea sălilor de clasă) şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a orelor de sport, este necesară o sală de sport modernă.
Domnul Primar General a mulţumit constructorilor care au respectat termenul pentru efectuarea lucrărilor. Acestea au fost realizate cu profesionalism şi cu perturbarea minimă a orelor. De asemenea, dumnealui a dat asigurări privind realizarea sălii de sport.
Părintele Ion Popescu de la biserica Grădina Icoanei din apropiere, fost (şi poate încă) profesor de religie la Şcoala Centrală, a urat de asemenea succes elevilor, rostind o rugăciune împreună cu asistenţa.
În calitate de preşedinte a Asociaţiei Prietenii Şcolii Centrale, am adresat şi eu câteva cuvinte, mulţumind autorităţilor pentru lucrările făcute în şcoală şi urând un an bun elevilor. Având în vedere că dorim ca în cadrul asociaţiei să participe cât mai mulţi elevi şi absolvenţi, am menţionat generaţiei 160 că o parte dintre cei care am fondat asociaţia facem parte din generaţia 150 şi am dorit să rămânem aproape de şcoala unde au învăţat, realizând proiecte cu mai multe generaţii de elevi.
Sperăm ca anul acesta să fie de bun augur pentru Şcoala Centrală, cu terminarea şantierului de restaurare, iniţierea lucrărilor la sala de sport şi dacă se poate cu găsirea unei soluţii satisfăcătoare privind proiectele de construcţii din vecinătatea şcolii.

Romulus-Andrei Bena