Am promis că venim şi cu poze din şcoală, pentru cei care nu au avut timp să ajungă să vadă personal. Ar merita, pentru că în perioada asta se face o tranziţie între vechi şi nou, cu multe îmbunătăţiri faţă de ce era până acum şi fără a se altera, după părerea noastră, imaginea şcolii, aşa cum o ştim.
Partea dinspre sala de sport şi P1, inclusiv cancelaria e gata – mai trebuie dată doar ultima mână în roşu pompeian. Holul nu va rămâne în nuanţa de bej care este în prezent. Într-una din pozele de mai jos se poate observa cum s-au identificat straturile succesive de vopsea, cel puţin două, dintre care ultimu din anii 70 şi care nu e tocmai nuanţa de roşu pompeian, care e mai deschisă.
S-au vopsit uşile şi tocurile – identic. Se pot vedea în poze procesul de vopsire şi rezultatul final.
Se vor începe lucrările pe partea cu laboratorul de fizică şi Holul de Onoare.
Etajul e gata, refăcut, clasele reutilate cu table noi, bănci noi etc. Acolo unde tablele erau încastrate în zid în rame de lemn, ramele au fost păstrate.
S-au reparat scările de lemn ce duc la etaj. Aveţi vechea scară cu linoleum şi scara recondiţionată. S-a păstrat lemnul care nu era putred, rupt etc.
La geamuri, termopan cum vedeţi în poze. Ramele de lemn vechi nu sunt de pe vremea lui Mincu ci de la reparaţiile din anii 70. S-a respectat partiţia perfect iar rama este aproape identică, cu o mică diferenţă – profilul ramei ce desparte gemuleţele de sus de partea de jos. Aici ne era cel mai teamă de efectul obţinut. Poate fiecare să îşi facă o părere, eventual după o vizită la faţa locului. Nouă ni se pare că s-a lucrat bine. La multe licee s-au pus deja termopane, uneori foarte urâte – albe, PVC, rame late. La Şcoala Centrală aproape nu se observă diferenţa.
La subsol s-au făcut lucrările de consolidare şi izolare hidro iar clasele ce arătau acum 2 ani ca nişte peşteri invadate de umezeală au fost redate în folosinţă.
O veste foarte bună, se pare că sala de sport va fi construită până la urmă în curtea de handbal, semi-îngropat. Astfel, se va evita orice interferenţă nepotrivită arhitectural cu spatele şcolii sau cu vilele monument de pe Dumbrava Roşie. Vom reveni cu amănunte despre sală; oricum, în acest fel se vor putea reamenaja terenuri de sport şi replanta pomi în „curtea mare”. Au fost tăiaţi degeaba 3 castani anul trecut… Dar vom replanta mai mulţi!
Acestea sunt veştile despre renovarea şcolii, cu poze pentru ilustrarea descrierii. Şcoala Centrală întinereşte dar îşi păstrează nobleţea. Este important să o apreciem la adevărata valoare. Atât elevii de acum, oricât de mici, cât şi absolvenţii.

Reclame