În ultima perioadă lucrările la Şcoala Centrală s-au mutat la faţada principală. Arată destul de impresionant acele schele montate în faţa zidurilor încărcate cu decoraţiile şi inscripţiile fine ale şcolii.
La faţadă nu se va efectua consolidare, pentru că nu se pot scoate decoraţiunile şi monta la loc fără a le strica. Aşadar, faţada va fi doar curăţată. La final, culoare faţadelor va fi aceeaşi şi nu va rămâne albul de acum ci o culoare asemănătoare cu cea iniţială (dar curată şi luminoasă). De asemenea rămân de vopsit holurile şcolii. 2 holuri tocmai acum sunt în renovare, inclusiv holul din faţă, „holul de onoare”.
În ultima vreme tot mai multe întrebări au apărut cu privire la termopanele montate în şcoală. Ele au fost montate începând din iunie, pentru a fi gata o parte din lucrări la începerea anului şcolar.
O problemă este că la faţada principală sunt şi tocuri decorate. Rămâne să obţinem mai multe informaţii cu privire la modul cum acestea vor fi păstrate sau înlocuite cu replici. Oricum, din informaţiile noastre, tocăria de la Şcoala Centrală nu este originală, ea fiind înlocuită la lucrările anterioare din anii 30 şi 70.
Aşadar, vom reveni cu 2 postări.
Prima: imagini cu ferestrele vechi şi cele noi.
A doua: o colecţie de imagini cu tocăria altor licee din Bucureşti.

Ps. Această „monitorizare” a lucrărilor de şantier este făcută, benevol, de elevi şi foşti elevi ai Şcolii Centrale, în atenţia tuturor absolvenţilor şi simpatizanţilor şcolii.

Reclame