Ziua Şcolii Centrale, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la fondarea ei, s-a serbat la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu (Icoanei), fosta sală de festivităţi a şcolii.
Doamna directoare Norocica Cojescu a deschis festivităţile cu o cuvântare foarte caldă despre istoria şcolii şi subliniind ce a însemnat şi înseamnă astăzi Şcoala Centrală pentru învăţământul românesc. Evocarea istoriei şcolii a fost cu atât mai emoţionantă cu cât în sală se aflau, ca la fiecare aniversare, foarte multe absolvente. Este impresionant să vedem la fiecare 19 martie cum generaţii de centraliste şi de centralişti, făcând puntea peste mai multe decenii, se strâng la şcoală pentru a o sărbători. Fiecare generaţie cu poveştile şi cu amintiriile ei.
Prezent la festivităţi, domnul Primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a dăruit doamnei directoare şi Şcolii Centrale diplome de excelenţă cu ocazia aniversării. Au mai fost prezente la festivităţi oficialităţi ale Primăriei Sector 2, Primăriei Municipiului Bucureşti şi Inspecoratului Şcolar.
Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale a anunţat, după discursul de deschidere, proiectul de concurs de arhitectură pentru Icoanei 2-8 (vizavi de şcoală). Pe amplasamentul unde un investitor imobiliar dorea să construiască un turn de birouri, propunem un concurs de arhitectură prin care să atragem atenţia asupra problemei neadecvării construcţiilor de tip nou, de dimensiuni excesive şi cu faţade nepotrivite, în cartierele istorice ale Bucureştiului precum şi pentru a încuraja arhitecţii să găsească soluţii creative pentru construcţia clădirilor noi în zonele vechi ale oraşului. Concursul este organizat în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Studenţilor Arhitecţi şi Urbanişti „Ion Mincu” şi Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului Pro_Do_Mo. Detalii vor fi publicate curând pe blog şi pe blogul dedicat concursului.
După discursurile de deschidere a urmat programul artistic organizat de elevi.
Istoria Şcolii Centrale intră în deceniul al 17-lea.


Actualizare 13.04.2011 Mulţumim lui Andrei Bulboacă pentru că ne-a permis să publicăm câteva poze de la festivităţi.

Reclame