Dezbaterea din Club A de acum 2 seri a avut loc în prezenţa a mai multor zeci de spectatori.
Am fost prezenţi pe scenă dl. Dan Marin, vicepreşedinte a organizaţiei Bucureştial a Ordinului Arhitecţilor din România, domnul Theodor Paleologu, deputat al colegiului ce cuprinde şi zona Icoanei şi fost Ministru al Culturii, doamna Monica Lotreanu, arhitect, şi Romulus Bena din partea Asociaţiei Prietenii Şcolii Centrale. Iulia Cucu, preşedinta Asociaţiei Studenşilor Arhitecţi şi Urbanişti „Ion Mincu”, a moderat dezbaterea.

Domnul Dan Marin a prezentat aspecte tehnice şi istorice ale reglementărilor de urbanism în zonele protejate (totul într-un limbaj foarte prietenos pentru ascultătorii nespecialişti). Domnul Paleologu a vorbit din perspectiva politică, evocând experienţa sa de ministru în încercarea de a normaliza decizia urbanistică a diverşilor actori implicaţi, în special Direcţia de cultură Bucureşti. Romulus Bena a revenit asupra istoriei demersului asociaţiei împotriva proiectului de bloc turn de vizavi de şcoală. Totodată, împreună cu doamna Monica Lotreanu, au anunţat organizarea concursului de arhitectură Icoanei 2-8, pentru amplasamentul de la aceeaşi adresă, care va fi lansat oficial în zilele următoare (iar detaliile vor fi disponibile pe acest blog).

Sperăm că asistenţa a apreciat dezbaterea, care s-a concentrat asupra importanţei zonelor istorice ale Bucureştilor pentru identitatea oraşului, asupra intervenţiilor moderne în aceste zonelor şi a subliniat importanţa implicării civice pentru schimbarea mentalităţii locuitorilor faţă de oraş (cunoaşterea tuturor faţetelor sale, inclusiv cele pitoreşti şi ieşite din comun) şi pentru determinarea autorităţilor municipale de a avea mai multă grijă pentru arhitectura şi urbanismul oraşului, în interesul cetăţenilor săi.

Reclame