Vineri a fost lansarea concursului, cum am anunţat, în Sala Frescelor, o sală frumoasă de la Arhitectură, cu imaginea lui Neagoe Basarab, ctitorele Mânăstirii Curtea de Argeş (deci un fel de mecena al strămoşului arhitecţilor: Meşterul Manole).

La lansare au asistat aproximativ 70 de studenţi arhitecţi. Mai multe persoane implicate în organizarea concursului sau în juriu au luat cuvântul, moderator fiind Adina Anghel de la Asociaţia Studenţilor Arhitecţi şi Urbanişti „Ion Mincu”.
A vorbit Romulus Bena, care a povestit cum a luat fiinţă această idee de concurs, respectiv din dorinţa de a se vorbi despre problema turnului proiectat vizavi de Şcoala Centrală şi ca un concurs pedagogic şi creativ pentru un oraş mai frumos. A luat cuvântul Cristian Mihu, care a vorbit despre tema concursului, adică despre liniile generale ale clădirii pe care vor trebui să o creeze concurenţii.
Domnul profesor Dan Marin, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – filiala Bucureşti a vorbit despre PUZ Zone protejate şi despre specificul zonelor din apropierea Şcolii Centrale (Zona Protejată 21 Calderon şi Zona Protejată 40 Icoanei), despre felul cum se transformă oraşul nostru şi modul cum această transformare poate să fie benefică, fără a afecta imaginea per ansamblu al cartierelor vechi.
Au fost prezenţi la lansare doi membri ai juriului, domnul profesor Zeno Bogdănescu şi domnul arhitect Vladimir Nicula. Domnul profesor Bogdănescu a vorbit despre caracteristicile concursului, explicând unele aspecte sutdenţilor prezenţi, care au posibilitatea de a pune mai multe întrebări organizatorilor privind aspecte care ar putea fi neclare.

Ca urmare a lansării concursului, pe site-ul său oficial se găsesc toate informaţiile necesare participanţilor. Aşadar, invităm arhitecţii şi studenţii arhitecţi să răsoundă provocării de a imagina o clădire vizavi de Şcoala Centrală, într-o zonă istorică de mare valoare, participând la Concursul-manifest Icoanei 2-8.

Reclame