Pe 1 aprilie anul acesta Prietenii Şcolii Centrale au lansat concursul-manifest de arhitectură „Ce pui lângă Mincu?” pentru adresa Icoanei 2-8, aflată exact vizavi de şcoală. https://scoalacentrala.wordpress.com/2011/03/30/lansarea-concursului-manifest-icoanei-2-8/
https://scoalacentrala.wordpress.com/2011/04/04/impresii-de-la-lansarea-concursului-manifest-icoanei-2-8/

De mai bine de doi ani luptăm ca în vecinătatea şcolii să nu se construiască un turn de 14 etaje care ar schimba cotidianul pentru şcoală cât şi pentru întreg cartierul (zgomot, maşini, poluare vizuală). Am manifestat împotriva proiectului, am atacat proiectul în justiţie şi am câştigat în prima instanţă, am participat la două ediţii Street Delivery unde am organizat tururi ghidate în şcoală pentru că ea merită să fie cunoscută ca monument de arhitectură. De doi ani monitorizăm şantierul de renovare pentru că ne pasă cum se va transforma şcoala noastră. Despre toate acestea aflaţi mai multe pe site-ul nostru.

Concursul-manifest se înscrie de asemenea în preocuparea noastră pentru Şcoala Centrală şi pentru cartierul Icoanei: dorim să demonstrăm că un alt viitor este posibil pentru oraşul nostru, pentru vecinătăţile şcolii şi că distrugerea oraşului prin construirea unor blocuri nepotrivite în locuri nepotrivite nu este o fatalitate.

La final, la începutul lunii iunie, 3 proiecte vor fi premiate, realizările unor studenţi arhitecţi sau tineri arhitecţi stagiari, care astfel sperăm că vor fi încurajaţi să dea oraşului reperele arhitecturale de mâine.

Prietenii Şcolii Centrale au nevoie acum de ajutor pentru ca, până la 1 iunie, să completeze fondul de premii cu cu echivalentul sumei de 1000 de euro (fondul de premii fiind în total de 2000 de euro fără TVA).
100 de persoane donând 10 euro ar strânge această sumă. Bineînţeles, orice contribuţie, oricât de mică, este binevenită. Elevii şi absolvenţii şcolii sunt rugaţi să încurajeze şi alţi prieteni să doneze, oricât de puţin, pentru a ne atinge obiectivul. Persoanele juridice se pot asocia demersului devenind sponsori oficiali ai concursului.

Coordonatele bancare sunt următoarele:

Denumire entitate nonprofit “Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale”
Adresa str. Eminescu nr. 128-130
Cont bancar la Bancpost – Sucursala Magheru
Codul de identificare fiscală a entităţii nonprofit (CIF sau CUI) 25335923
Cont bancar (IBAN) al entităţii nonprofit “RO33BPOS75306905619RON02″
Cod SWIFT BPOSROBU

De asemenea, pentru a evita bătaia de cap cu banca, ne putem întâlni pentru a ne da donaţia direct (Romulus 0751022892, Cosmin 0744336947). O vom depune noi pe contul asociaţiei şi vă vom trimite extrasul.

Vă mulţumim pentru sprijinul acordat pentru organizarea concursului şi în general pentru continuarea implicării, în calitate de elevi şi absolvenţi, în promovarea imaginii şi intereselor Şcolii Centrale.

Reclame