Zilele trecute s-a consumat o tragedie pentru cartierul Povernei-Căderea Bastiliei din apropierea Pieţei Romane, din păcate în mare măsură în nepăsarea locuitorilor: două vile superbe vechi de un secol au fost demolate. Motivaţia? Mulţi mulţi bani. Societatea care le-a demolat vroia cât mai mult loc gol pentru un proiect megaloman, asta după ce deja acum 2 ani şi-a demolat propriul sediu, clădire în stil neoromânesc.
Mai multe detalii găsiţi pe blogul doamnei Silvia Colfescu, directorul Editurii Vremea, o foarte bună cunoscătoare a oraşului.
http://silviacolfescu.blogspot.com/
De asemenea, în engleză pe blogul http://sarahinromania.canalblog.com/ în engleză.
În ambele bloguri sunt mai multe articole pe subiect cu toate detaliile… macabre.
Ce păcat pentru cei care apreciam oraşul vechi că el dispare sub ochii noştri!… Ar trebui să îl cunoaştem mai bine şi să fim mai motivaţi să îl apărăm.

Din acest motiv, pentru a cunoaşte mai bine cartierul Icoanei, cu istoria lui, a caselor şi a oamenilor care au trăit aici, vă invităm la un tur ghidat. Acesta va avea loc sâmbătă 21 mai începând cu ora 11, punct de plecare în faţa Şcoalii Centrale. Taxa este de doar 10 lei şi va servi la finanţarea activităţilor asociaţiei în folosul Şcolii Centrale, a elevilor şi absolvenţilor.

Haideţi să ne cunoaştem mai bine oraşul în care trăim şi să ne implicăm pentru clădirile sale frumoase, pentru parcurile sale şi pentru spaţii publice de calitate.

Reclame