Avem plăcerea de a vă anunţa că s-au afişat rezultatele concursului-manifest „Ce pui lângă Mincu?” pe pagina oficială a concursului http://www.concursicoanei2-8.blogspot.com/ .

Proiectele sunt accesibile direct pe Picasa

Desfăşurarea jurizării este descrisă pe site-ul concursului. În urma analizei proiectelor, s-a decis neacordarea premiilor, având în vedere că niciun proiect nu a răspuns convingător tuturor criteriilor de evaluare. S-a decis aşadar acordarea a două menţiuni pentru două dintre proiecte:
Proiectul nr. 23, stud. arh. Laia Martinez, stud. arh. Xavier Lozano Segarra;
Proiectul nr. 27 autor arh. stagiar Mihai Sulea, coautori Ruxandra Sacalis, Sabin Purice.

Prietenii Şcolii Centrale ţin să mulţumească asociaţiilor partenere – Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România pro.do.mo şi Asociaţia Studenţilor şi Arhitecţilor Urbanişti „Ion Mincu” ASAUIM, precum şi Ordinului Arhitecţilor din România OAR pentru ajutorul indispensabil acordat în organizarea concursului. Fără aportul lor, ideea noastră de a provoca o discuţie în jurul dezvoltării unui proiect imobiliar într-o zonă istorică şi valoroasă arhitectural, cum este Cartierul Icoanei, în imediata vecinătate a unui monument istoric de interes naţional, cum este Şcoala Centrală, nu ar fi putut realizată.

Concursul nu s-ar fi putut organiza fără ajutorul sponsorului S.C.A. Raţiu & Raţiu şi a partenerilor care ne-au susţinut Uniunea Arhitecţilor din România şi cărora le mulţumim pentru sprijin. Mulţumim de asemenea persoanelor fizice care au susţinut acest proiect prin donaţii către Asociaţia Prietenilor Şcolii Centrale şi ne vom strădui pe viitor să venim cu alte proiecte interesante şi utile şcolii, pe care sperăm că le veţi susţine.

De asemenea, mulţumim juriului, arh. Cosmina Goagea, arh. Nicolae Lascu, arh. Zeno Bogdănescu, arh. Vladimir Nicula, arh. Tudor Vlăsceanu, care a realizat o analiză de specialitate a proiectelor depuse.

Proiectele aflate în concurs vor fi afişate în cadrul unor expoziţii viitoare ce vor avea loc în principiu la Şcoala Centrală şi la sediul OAR. Vom reveni cu detalii referitor la festivitatea de premiere şi la prima expoziţie care se va organiza la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Reclame