După ce au pierdut în primă instanţă , Raptis Kavouras a intentat recurs.
Recursul lor a fost respins joi 2 iunie 2011, decizia în primă instanţă confirmată şi PUDul prin care firma imobiliară vroia să construiască un turn de 15 etaje vizavi de Şcoala Centrală a fost desfiinţat. Altfel spus, nu va apărea niciodată un zgârienor lângă Şcoala Centrală. Din păcate, firma refuză orice dialog cu noi (propus la începerea concursului-manifest „Ce pui lângă Mincu?” pentru Icoanei 2-8) şi nici nu putem fi siguri că nu au vândut între timp „afacerea”. Terenul costă în continuare mulţi bani şi e aproape de mirare că totuşi casele nu au fost (încă) demolate. O parte din fondul construit ar putea fi totuşi valorificat, aşa cum reiese şi din rezultatele concursului-manifest organizat recent.
Soluţia instanţei şi concursul-manifest pentru acel amplasament au fost menţionate şi în presă: http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-8770158-turnul-13-etaje-langa-scoala-centrala-anulat-curtea-apel-sentinta-este-definitiva-irevocabila.htm
Acum că acest contencios a fost soluţionat, invităm societatea Raptis Kavouras să ia legătura cu Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale şi să ne spună mai multe despre intenţiile pe care le au cu acel loc. În calitate de vecini, avem tot dreptul să ştim. Îi invităm şi să consulte blogul nostru pentru a afla datele expoziţiilor cu proiectele de la concursul-manifest „Ce pui lângă Mincu?”. De la unele dintre ele s-ar putea chiar inspira să vină cu o soluţie arhitecturală potrivită pentru zona istorică Icoanei.
Mulţumim Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (condus în anul 2009 de dl. Toader Paleologu) pentru susţinerea esenţială pe care ne-au acordat-o, fiind parte în procesul ce tocmai s-a încheiat.
În imagine, o vedere aeriană asupra cartierului, în care se poate remarca, vizavi de Şcoala Centrală, la intersecţia Icoanei cu I.L. Caragiale prezenţa celor 3 case care sunt ameninţate cu demolarea.

Reclame