Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN a organizat, cu sprijinul Şcolii Centrale şi a Asociaţiei Prietenii Şcolii Centrale, în cadrul programului „Lectură la lumina felinarelor”, o seară de lectură din „Noaptea de Sânziene” de Mircea Eliade, chiar de Sânziene.

Curtea interioară a Şcolii Centrale s-a adeverit un cadru ideal pentru lectură, constituind un amfiteatru natural de verdeaţă şi arhitectură.

În deschidere a cântat superb cvartetul „Bella Musica” al Teatrului National de Operetă „Ion Dacian”. De altfel, ne-a venit ideea că ar trebui să avem şi seri concertistice la Şcoala Centrală, muzică clasică, folk…  Pe urmă a luat cuvântul domnul profesor Gheorghe Lăzărescu de la C.N. Sfântul Sava care a spus câteva cuvinte despre Mircea Eliade şi despre semnificaţia operei sale.  A urmat lectura, tinerii din ARCEN citind pe rând pasaje din „Noaptea de Sânziene”, fetele purtând în păr cununi de sânziene.

Mircea Eliade a făcut nemuritoare strada Mântuleasa şi se numără printre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi autori români. Ne bucurăm pentru faptul că l-am adus, pentru o seară, la Şcoala Centrală, pe strada Icoanei.

Imagini Matei Buta

http://mateibuta.wordpress.com/2011/06/24/noaptea-de-sanziene-scoala-centrala-de-fete/

Reclame