Am zis mai demult că vom avea o rubrică despre centralişti care se remarcă prin ceva deosebit. Deseori realizările lor sunt reflectate în presă, sau alteori au un blog personal, sau un blog asociativ. Vom folosi acele materiale pentru a-i prezenta.

Astăzi vrem să vă vorbim despre Edmond şi Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, asociaţia care a organizat lectura de la Şcoala Centrală din „Noaptea de Sânzâiene” de Mircea Eliade.

Grupul de tineri de la ARCEN, unii de la Şcoala Centrală, alţii din alte licee sau chiar oraşe, au de mai mulţi ani iniţiative  culturale. De altfel implicarea lor în viaţa societăţii nu mai este de demonstrat de când, acum aproape 3 ani ei au iniţiat protestele împotriva construcţiei blocului turn la Şcoala Centrală. Printre activităţile culturale ARCEN, putem menţiona programul de anul trecut „Lectură la lumina felinarelor”. Ca urmare a realizării serilor de lectură, săptămână de săptămână, Edmond a fost numit „Omul zilei” de Jurnalul Naţional. Întotdeauna e plăcut să vezi în ziar o persoană pe care o cunoşti, pentru că puţină apreciere nu strică după atâtea eforturi pe timpul şi banii proprii.

O altă iniţiativă ce s-a bucurat de succes sunt tururile ghidate prin centrul vechi „Cu bastonul prin Bucureşti”, suplinind, din propria iniţiativă, ceva ce ar trebui organizat de către municipalitate.

Puteţi vizita pagina Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate http://a-r-c-e-n.blogspot.com/

Reclame