Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN continuă programul „Bucureştiul citește poezie” luni, 14 noiembrie 2011, la ora 19.00, în Sala de concerte „Tinerimea Română”, din Bd. Schitu Măgureanu, nr. 4 (vis-a-vis de Teatrul Bulandra/Pod Izvor), printr-un spectacol de poezie dedicat lui Lucian Blaga.
Spectacolul de poezie va fi unul de excepție prin temele abordate, prin poeziile recitate, prin punerea în scenă, prin împletirea poeziei cu mișcarea scenică, a luminilor și a muzicii. Evenimentul dedicat operei lui Lucian Blaga va aborda teme fundamentale din literatură precum viața, sensul omului, iubirea și moartea, toate tratate într-o manieră scenică modernă.
Proiectul „Bucureştiul citește poezie” face parte din Programul de lecturi publice pentru tineret intitulat „Lectură la lumina felinarelor”, aflat în acest an la cea de-a două ediție.
„Bucureştiul citește poezie” este un Proiect inițiat de voluntarii ARCEN, prin care se dorește încurajarea lecturii, a dezbaterii literare și de idei în spații publice, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.
Proiectul constă în lecturarea și recitarea unor poezii scrise de autori români consacrați, acordarea de informații inedite privind viața și opera acestora, dar și o parte interactivă de discuții cu publicul.
Voluntarii ARCEN încearcă să readucă în atenția publicului poezia, ca stimulent al imaginației, al sensibilităţii, oferindu-le șansa participanților la seara de poezie de a intra în contact cu idei noi, păreri îndrăzneţe, scriitori și opere literare prezentate altfel decât la şcoală. Proiectul „Bucureştiul citește poezie” a fost lansat la finalul lunii august 2011 și se desfășoară pe o durată de un an, timp în care vor fi abordați cei mai reprezentativi poeți din literatura română.
Intrarea la eveniment este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.
Eveniment realizat in colaborare cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”.

Multumim pentru sprijin Scolii Centrale din Bucuresti!

Reclame