Ştiam că noua construcţie de la Eremia Grigorescu nr. 1 va fi o oroare după felul cum arăta schiţa. Acum că e gata, avem trista confirmare. Piaţa Gheorghe Cantacuzino de lângă Parcurile Icoanei şi Ioanid a fost sluţită de un monstru a cărui loc nu este Bucureştiul secolului 21, cu atât mai puţin cel al secolului 19 sau 20.
Formă anostă, benzi colorate de zebră, pseudo-ancadramente de fereastră, balconaşe ridicole de fier, este de un prost gust specific speculei imobiliare, înfipt în cartierul-monument Grădina Icoanei. Da, cartier monument! pentru că fiecare a doua sau a treia casă din el e monument istoric, un statut la care această clădire nu ar putea aspira niciodată. Ce păcat că nu s-a găsit un arhitect cu talent care să construiască pe un loc atât de vizibil al oraşului: ar fi avut o ocazie unică să aducă plus valoare arhitecturii naţionale, aşa cum au făcut în cartier nume precum Mincu, Smărăndescu, Antonescu. Nişte zei pe lângă epigoniile de azi.
Mai jos, autorii acestui dezastru:

Arhitect Nicoleta Druţă – sluţitoare a oraşului

Constructor SC Ascendent SRL firma care are pe site (www.ascendentromania.ro) şi alte exemple de construcţii mediocre

Manager de proiect Interdraw http://www.interdraw.ro , o firmă a cărei sediu se află lângă şoseaua de centură – într-adevăr, ei practică prostituţia arhitecturală.

Beneficiar, a se înţelege rechin imobiliar, S.C. Lucilla International SRL

Reclame