Prima participare a Şcolii Centrale la noaptea muzeelor ne-a depăşit toate aşteptările. Nu am bănuit că atât de mulţi bucureşteni, mulţi dintre ei foşti elevi ai Şcolii Centrale, vor dori să profite de ocazie pentru a vizita şcoala sau a revedea băncile în care au stat (la figurat, pentru că toate băncile au fost toate înlocuite în ultimii ani).
Ne-a impresionat faptul că pe la ora 22, în faţa Şcolii Centrale se întindea o coadă de vizitatori ca la un adevărat muzeu.
Ne-a bucurat atitudinea primitoare a echipei de la Noaptea Muzeelor care ne-au făcut să ne simţim foarte în largul nostru şi ne-au dat oportunitatea de a participa la o emisiune la RFI vineri în ajunul evenimentului.
Suntem recunoscători tuturor voluntarilor de la Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie, şi Normalitate – ARCEN şi Asociaţia Prietenii Şcolii Centrale – APSC care au făcut acest eveniment posibil şi nu în ultimul rând Şcolii Centrale şi doamnei director Norocica Cojescu, care a realizat demersurile necesare ca şcoala să poată participa.
Să nu uităm că acest eveniment s-a înscris în seria de evenimente dedicate centenarului Ion Mincu,a căror scop este finanţarea bustului arhitectului Ion Mincu la Şcoala Centrală. Sperăm ca în curând cât mai mulţi oameni să ni se alăture în acest demers şi vom reveni cu actualizări privind stadiul proiectului statuii a cărei realizare a început (faza de concepţie artistică).
Aveţi mai jos câteva imagini de la Noaptea Muzeelor la Şcoala Centrală. Sunt imagini de la tururile ghidate organizate de voluntarii ARCEN. De asemenea s-a servit toată seara ceai de lămâie după reţeta tradiţională a Şcolii Centrale (cu lămâie adevărată, nu ceai la plic!). Avem imagini de concertul Cvartetului Bella Musica de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” – amfiteatrul a fost plin! Pălăriile de epocă au fost împrumutate de voluntari de la colecţionara Raluca Alexandru, care a organizat în holul amfiteatrului o frumoasă expoziţie. Fotografiile au fost făcute de Alberto Groşescu, pe parcursul serii fiind realizate imagini cu parfum de epocă, având în fundal coloanele arcadelor neoromâneşti ale lui Ion Mincu.
Sperăm să ne vizitaţi la fel de numeroşi la Street Delivery 2012!

Şi alte impresii
Dan Arsenie – www.greatnews.ro

Reclame