Anul acesta timpul a fost mai bun cu participanţii la Street Delivery. Nu a plouat ca anul trecut, totuşi căldura a fost greu de suportat. Mai bine însă cu timp frumos.
Am avut la stand Expoziţia semnal Anul Arhitect Ion Mincu în 2012 – împrumutată de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), foarte apreciată de trecători. Expoziţia a fost realizază în 2009 de arhitectul Nicolae Lascu.
La stand am mai avut şi alte obiecte de interes. Astfel, au fost sacoşe şi tricouri desenate de eleve ale Şcolii Centrale – au avut mult succes. Sâmbătă dupămasă un grup de liceeni au făcut un mini-concert rock.
Din păcate tururile ghidate, care ar fi fost posibile doar sâmbătă, nu s-au mai făcut şi ne cerem scuze pentru acest lucru. Problemele au fost căldura şi o mică deficienţă de comunicare. Totuşi, Şcoala Centrală va fi deschisă din nou publicului foarte curând, sâmbătă 23 iunie, cu ocazia evenimentului „Lectură la lumina felinarelor” în Ajun de Sânziene.
La sfârşitul evenimentului, duminică, asociaţia noastră a participat la o întâlnire cu riveranii străzii Verona, organizată de OAR. Au fost prezenţi domnul Şerban Ţigănaş – preşedinte OAR, Şerban Sturdza – vicepreşedinte OAR, Gheorghe Pătraşcu – arhitect şef al Municipiului Bucureşti şi Bogdan Pârvanu – arhitect şef al Sectorului 2, printre alţii.
La această reuniune, ce a avut loc în Ceainăria de la Cărtureşti, Prietenii Şcolii Centrale au anunţat proiectul „Statuie pentru Ion Mincu”, care sperăm să fie sprijinit şi de autorităţi. De asemenea, au atras atenţia asupra necesităţii protejării zonelor protejate de la demolări şi asupra nevoii de solidaritate între vecini – aceştia trebuie să conştientizeze valoarea culturală şi turistică a cartierelor istorice şi să contribuie, fiecare la nivelul său, în curtea sau sau în faţa blocului său, la crearea unui spaţiu prietenos. Nu în ultimul rând, pot exista iniţiative la nivelul oamenilor de afacere din zonă, pentru început numeroasele baruri, cafenele şi restaurante, de a comunica în mod coerent şi de a crea un veritabil brand „Cartierul Icoanei”. Astfel, unităţile horeca ar avea de câştigat să promoveze cartierul Icoanei ca destinaţie de relaxare şi petrecere a timpului liber, într-un mesaj concertat. Ar avea cu toţii de câştigat.
Ne vedem la următoarea ediţie Street Delivery!

Reclame